Fun, Lifestyle

Teama mare la renovare si amintiri cu o pisica mica

Stiti bine ca acum cateva luni, m-am apucat de amenajarea casei, pentru a transforma un etaj in pensiune. . Renovarea casei poate fi oricand un subiect demn de povestile horror, daca stam sa ascultam relatarile persoanelor care au trecut prin intamplari mai putin fericite, cand au incercat sa isi reamenajeze locuinta.

Va spun de acum ca renovarea unei locuințe este un proces obositor, indiferent de cine este executată, fiind și o operațiune costisitoare.

renovarea-casei5-1024x683
Pentru a evita orice fel de riscuri, este bine să te informezi corect și să iei în calcul cheltuielile care te așteaptă și riscurile la care te supui, respectiv greșelile pe care să le eviți.

Bineinteles ca eu am fost asa de entuziasmata ca nu am fost atenta si am facut multe greseli, de la angajarea constructorilor pana la zidirea din greseala a unei usi de acces.
Acum va voi povesti ceva foarte amuzant, dar un pic tragic pentru un membru al familiei important din viata mea, pisica Marie.
Eram chiar in mijlocul proiectului de renovare al locuintei. Vroiam sa fac un dulap in perete la etajul 2 al casei unde locuiesc si m-am gandit sa ajut constructorii, asa ca am inceput sa dau cu ciocanul si sa montez dulapul, care era bagat in perete.

Toate bune si frumoase, eram mandra de mine, s-a facut seara, constructorii au plecat si iubitul meu a venit acasa si a intrebat de Marie.

pisi-mica
Eu obosita cum eram, nici nu mai stiam cine e Marie ( te rog sa ma ierti, pisicuta mea iubita), dar cand am cautat-o in culcusul ei nu mai era acolo. Nu m-am speriat pentru ca obisnuia sa mearga pana la vecini sa se joace cu pisicile lor.
Cand s-a facut noapte si am vazut ca Marie nu vine acasa, am sunat la vecini si am aflat ca nu era la ei. Am cautat-o peste tot, nu am gasit-o si m-am culcat tematoare ca I s-a intamplat ceva rau.
Noaptea nu am putut sa dorm deloc.

Însa, a doua zi dimineaţa când am trecut pe langa dulapul cel nou, pe care l-am montat cu mandrie, am încremenit în momentul în care am auzit un ţipăt din spatele peretelui. Am ascultat mai bine şi mi-am dat seama că ţipătul nu era al unei fantome, ci mieunatul pisicii care s-a băgat, din joacă în spatele raftului.

Impreuna cu muncitorii, am reusit sa o scoatem dintre dulap si zid si am fost foarte fericita si linistita ca am gasit-o, dar ea era putin sifonata si foarte speriata. A fost nevoie să distrug dulapul la care muncisem o zi întreagă, asa ca i-am lasat pe muncitorii sa faca ei treaba.

Am avut multe peripetii, dar macar un lucru a mers foarte bine, obtinerea certificatului energetic.

logo_Avizez
Cum nu stiti ce este asta? Pe scurt, certificatul energetic oferă informații importante despre performanța energetică a unei clădiri și o încadrează într-o clasă energetică, în funcție de consumul anual calculat. Imobilele încadrate în clasa energetică A prezintă cel mai scăzut consum de energie, crescând până la clasa G, cu cel mai ridicat consum. Cu cât locuința ta se încadrează într-o clasă mai apropiată de A, cu atât cheltuielile aferente cu întreținerea acesteia vor fi mai mici și confortul mai ridicat!
Am avut noroc cu cei de la Enermed Impex SRL ca m-au mai scutit de griji in plus si mi l-au eliberat in cel mai scurt timp, in 24 de ore. I-am contactat online folosind formularul de contact de pe site, le-am trimis actele necesare si mi-au elaborat certificatul energetic ieftin in 24 de ore.

pret-certificat-energetic

Daca aveti nevoie de un certificat energetic, apelati cu incredere la ei, dar va rog sa NU confundati un audit energetic cu un certificat energetic, sunt notiuni complet diferite.

In timp ce un certificat energetic contine profilul energetic al cladirii/unitatii de cladire in stadiul in care ea se afla la momentul realizarii calculului energetic, auditul energetic propune solutii pentru imbunatatirea performatelor energetice ale acesteia.

Aveti grija ce cereti!

Macar cu certificatul energetic am scapat, pisica este sanatoasa, acum ma duc sa beau un pahar de vin ca iar m-au trecut toate apele cand mi-am adus aminte de povestea cu pisica.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s