Fun, Lifestyle, Uluitor

Proiectul Casa din Povesti : Am scapat de grija materialelor de constructii

Acum 3 ani, am vrut sa-mi construiesc o casa. Poate va intrebati, oare de ce, nu e dragut apartamentul in care stau, de ce as vrea sa ma chinui cu construirea unei case?
Va spun de ce. M-am saturat sa n-am apa calda ori de cite ori vreun vecin isi repara un robinet , sa n-am caldura din cauza ca altul a uitat sa-si aeriseasca instalatia, sa nu pot sa dau cu aspiratorul decit cind nu dorm altii, sa ascult muzica la casti, sa il aud pe vecinul de la 1 cum sforaie si pe cel de la 3 cum vomita cind se imbata, sa accept reclamatiile stupide ale vecinilor si toanele administratorei , de ciocaneli si bocaneli la 8 dimineata, de mirosuri de ceapa prajita in dormitor, de manele vaicarite simbata dimineata, de fondul de rulment si de cel de reparatii, de batai si scandaluri si ciini si pisici care miros urit si miorlaie si latra cind mi-e lumea mai roz.
Am trecut prin numeroase aventuri, nu vi le povestesc acum , poata vi le voi povesti in alta zi si am renuntat la ideea asta.
Acum 5 luni, m-am hotarat iar ca vreau sa imi construiesc o casa si am cautat pe internet ce material am nevoie pentru ca nu eram hotarata daca sa o fac de lemn sau de caramida.
Daca tot va intrebati de ce vreau sa construiesc o casa va spun acum care sunt avantajele, poate va conving si pe voi sa va construiti o casuta frumoasa.
Avantajele casei construite de tine:
• știi exact ce materiale s-au folosit, etapele de construire, calitatea lucrării
• o faci așa cum dorești tu (sau aproape) în funcție de necesități sau după cum vrea arhitectul, dar sigur te reprezintă pe tine
• ai satisfacția că ai dus la bun sfărșit un proiect
• dacă ai o curte generoasă îti vei petrece timpul mai mult afară și vei avea multe activități sănătoase
• ești mai sănătos, interacționezi mai mult cu natura, ești mai activ (pentru unii pot fi dezavantaje)
Bineinteles ca exista si dezavantake, vi le spun ca sa nu ziceti ca sunt foarte subiectiva
Dezavantaje casă:
• depășești bugetul, o termini pe etape (se întâmplă la toată lumea)
• nu faci față la noile munci (dacă centrala este pe lemne, întreținerea casei ține de tine, grădina etc)
• îți ia mult timp să faci curățenie
• ai nevoie de mai multă mobilă
• nu există mijloace de transport în comun, magazine, gradiniță, școală – dacă nu este în oraș și nu conduci
• ai de dat iarna zăpada cu lopata
Construcția sau cumpărarea unei case este o încercare foarte grea și cu responsabilitate extrem de mare. Este destul de ușor să greșești iar dacă o faci poți trage toată viața. Toți încearcă să profite de tine. Agentul imobiliar, constructorul, arhitectul, autoritățile încearcă să îți ia banii să te fure sau să își facă treaba de mântuială. Ne e nimeni dezinteresat care să te ajute.
Trecand peste toate aceste probleme, am gasit pe internet care sunt avantajele construirii unei case din lemn si care sunt cele ale unei case din caramida.
Caramida are avantajul rezistentei in timp si la majoritatea factorilor de imbatranire fara a mai fi nevoie de renovari ulterioare majore pentru cca. 20 de ani. Dar specialistii atentioneaza ca aici se opresc avantajele acestui tip de constructie. Caramida are nevoie de izolatie atat exterioara cat si interioara si nu este ieftina.
Desi o casa din lemn este mult mai ieftin de construit datorita materialelor mai ieftine si daca este construita bine poate sa reziste si o suta de ani, costurile pentru tehnologia verde sunt destul de ridicate. Dar este mult mai ieftin de intretinut ulterior. Iti poti recupera investitia in timp prin costuri foarte reduse la intretinerea ei.
Citind acestea, m-am decis, totusi la o casa din caramida, dar acum a venit tot greul, achizitionarea materialelor de constructii. Stiind ca o prietena a avut mari probleme cu constructorul si a depasit bugetul alocat pentru materiale , am fost foarte tematoare, dar am avut noroc.

conceptVindemIeftin-1024x424

Am dat intamplator peste site-ul https://vindem-ieftin.ro si am fost foarte norocoasa pentru ca m-a ajutat foarte mult in legatura cu bugetul materialelor de constructii, precum tamplarie PVC, instalatii electrice, instalatii termice, instalatii sanitare, termoizolatii pentru casa mea de vis.

SCHITA-FINAL-1-1024x284
De ce imi place la nebunie Vindem-Ieftin.ro?
Pentru ca Vindem-ieftin.ro este un concept unic în România: fără stocuri, fără manipulări de marfă și cu transport direct de la producător.
Conceptul este unic și prin faptul că ei, spre deosebire de ceilalți furnizori din domeniul online, nu prezintă și prețurile produselor. Asta pentru că prețurile variază în funcție de cantitățile comandate și, cu cât cantitățile sunt mai mari, cu atât putem negocia cu furnizorii.
Ce imi place cel mai mult este ca cumperi totul dintr-un singur loc și astfel poți câștiga timp și economisi bani , nu mai alergi după materiale de construcții prin depozite, căutând cele mai bune prețuri si marfa se livrează direct de la producător, fiind ambalată corespunzător, ajunge la tine în cele mai bune condiții, nefiind stocată prin depozite și manipulată de mai multe ori – ceea ce se reflectă atât în calitatea produselor, cât și în prețul final (costurile de manipulare, depozitare și transport fiind, altminteri, incluse în adaosul comercial aferent produsului).
Fara-text-1024x536

Va recomand din toata inima Vindem-ieftin.ro, pentru ca sunt draguri, seriosi si binevoitori.

Acum am rezolvat cu materialele de comstructii, ma gandesc la decorari. Tineti-mi pumnii!

  • acest articol a fost scris pentru Super Blog 2018

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s